Websites en online marketing voor KMO'S en zelfstandigen

 

 

Ga DOELTREFFEND Digitaal!

Het verhaal van Dierenarts Deprest

Dierenarts Deprest is gespecialiseerd in Cardiologie bij hond en kat.  Ze heeft sinds vorig jaar een nieuwe website laten maken maar ontdekte dat ze bij zoektermen als ‘cardiologie bij hond’ of ‘hartziekten bij katten’ niet op de eerste pagina werd weergegeven.

Danzij het optimaliseren van haar website haalt Christine nu de 1ste pagina!

Wat is SEO?

Met SEO (Search Engine Optimization) verbetert u uw online vindbaarheid in zoekmachines. Door informatie en trefwoorden op een juiste manier te groeperen en te structureren, verschijnt uw website bovenaan de organische zoekresultaten in Google. Daardoor zullen potentiële klanten uw site sneller zien en vaker bezoeken.

Hoe werkt zoekmachineoptimalisatie?

 

Google gaat bij elke ingave van een zoekterm via een algoritme gaan bepalen in welke volgorde de zoekresultaten worden weergegeven.  Het komt er dus op aan om de verschillende factoren waarmee Google rekening houdt te kennen en deze zo goed mogelijk in te richten op je website.

Enkele factoren zijn o.a.

  • De inhoud: het belang van heldere teksten, nuttige informatie voor de klant.  Informatie die vlot leesbaar is en belangrijke zoekwoorden dient te bevatten.
  • De structuur van de website: Hoe leest Google uw website uit?
    • Vindt google alle pagina’s?
    • Zijn er fouten op de site?
  • Is je website responsive (Tablet en Smartphone compatibel)
  • Is je website snel

SEO is de basis om goede zoekresultaten te halen en moet dus zeker in orde staan.  Naast SEO kan je ook werken met blogposts om meer info op je website te plaatsen.

Waarom SEO?

t

Meer dan 90% van alle online zoekopdrachten starten op Google. Het is dus cruciaal dat internetgebruikers uw website daar gemakkelijk vinden.

t

82% van alle internetgebruikers zoekt naar producten en/of diensten (Google).

t

Klikt u soms op de tweede pagina van de zoekresultaten?  De meeste internetgebruikers niet… Om goed vindbaar te zijn is het dus belangrijk dat je website hoog in de zoekresultaten staat.

t

61% van de mobiele gebruikers zoekt een handelaar op en belt (Google).

Laten we jouw website eens overlopen: