Rits bvba heeft hun eerste website laten bouwen in 2013.  Dit bleek een goede zet, men merkte een duidelijke stijging in het aantal aanvragen.  Prospecten die zochten op “drainage” kregen als een van de eerste resultaten meteen Rits bvba te zien.  Op deze manier werden ze niet alleen marktleider in West-Vlaanderen, maar ook vanuit andere provincies kregen ze plots mooie opdrachten binnen.

 

De site zakt weg in de zoekresultaten

De firma Rits bouwde hun activiteiten verder uit, en specialiseerde zich door de aankoop van drie machines voor Drainage, diepdrainage en waterwinning.  De website bleef een zeer effectief marketing middel, tot het najaar 2017.  Wie dan zocht op drainage of diepdrainage kreeg de firma Rits niet meer in de eerste pagina’s van hun zoekresultaten te zien.

De grote boosdoener voor het zakken in de zoekresultaten was het feit dat Drainage Rits nog geen responsieve website had.  Hun website paste zich niet aan op tablet of smartphone en was op deze toestellen dan ook moeilijk leesbaar.  Op vandaag de dag surgt meer dan 50% van de internetgebruikers vanop hun smartphone.  Google hecht logischerwijs dan ook steeds meer belang aan een responsieve website.  Een niet-responsive website wordt stilaan onvindbaar in het wereldwijde web.

 

Nieuwe, Responsieve website

Tripel-d ontwikkelde een nieuwe website voor Rits bvba, die natuurlijk volledig responsief is.  Ook andere belangrijke onderdelen van SEO werden mee geoptimaliseerd.  Een technische correcte opzet, optimalisatie qua tekst, trefwoorden en meta omschrijvingen zorgt ervoor dat de website van Rits terug in stijgende positie wordt weergegeven in de zoekresultaten! Na een 3-tal weken heeft Rits Drainage de (nieuwe) website van de concurrentie vlotjes voorbijgestoken en gaat deze nog in stijgende lijn.  De oude, niet-responsieve, website was gezakt tot onderaan de 4de pagina.

Conclusie:

Het internetgebruik is in de voorbije 5 jaar zeer sterk geëvolueerd.  Zorg ervoor dat ook uw website is aangepast aan de nieuwste noden.    Tripel-d bouwt niet alleen mooie websites, we zorgen er ook voor dat uw website zoekmachine vriendelijk gebouwd wordt, en geven u advies hoe u website meer klanten kan aantrekken!