Tekst is belangrijk op je website!

Je hebt de knoop doorgehakt.  Je wil een nieuwe of vernieuwde website.  Even Tripel-d bellen….

Bij deze wens ik alvast enkele belangrijke punten mee te geven.

Ik hoor vaak van klanten: tekst is niet nodig: foto’s zeggen zoveel meer dan woorden.  Niets is echter minder waar… Om een foto volledig te begrijpen is een beschrijvende tekst zeer zinvol, waarbij je vertelt aan de klant hoe je juist te werk gaat.  Dingen die voor jou heel vanzelfsprekend zijn kunnen voor de klant nieuw zijn en veel vragen oproepen.  Niet iedereen is thuis in jouw markt…

Hoe wordt ik gevonden in Google?

Heldere teksten zijn niet alleen belangrijk voor je lezer, maar ook voor de zoekrobots.  Duidelijke websites met heldere teksten zullen een hogere zoekscore krijgen dan sites zonder teksten.  En dat is natuurlijk wat je wil: dat de klant jou terug kan vinden…

Daarom is belangrijk om na te denken wat je met je site juist wil bereiken.  Zijn er bepaalde producten die je in de kijken wil plaatsen, of wil je juist naambekendheid verwerven in je streek?  Denk er goed over na en hou hier rekening mee in het schrijven van je tekst.  Op die manier kan ook Google hier rekening mee houden!

Een site verdient mooie foto’s…

Bij de tekst horen natuurlijk ook foto’s. Zorg ervoor dat de foto’s helder zijn, en duidelijk.  Indien je foto’s neemt van je product zorg dan voor een egale achtergrond, zodat het product goed zichtbaar is.  Investeer ook in een degelijke camera, de website is uw online etalage!

Kortom: Bel Tripel-d maar denk ook goed zelf na: Wat wil ik bereiken met de site? Neem je tijd om duidelijke teksten te schrijven die passen bij heldere en duidelijke foto’s!  Het succes van je website heb je voor een groot stuk zelf in handen!